“Made in Italy”

Думите “Made in Italy” отдавна са излезли от рамките на семантичното си значение, за да се превърнат в символ на качество, което не познава граници. Зад тези думи се крият години традиция, изпълнени с изучаване на красивото, преследване на съвършенството чрез всеотдайна работа, докато не бъде постигната хармония между телесното и духовното. Вниманието към детайла е характерна черта на италианските продукти, които дават форма на човешкия копнеж да се докосне до “света на идеите”. В италианския дизайн се крие тайната на приемствеността между поколенията; философията, оставена в наследство от великите италиански майстори, може да бъде открита в на пръв поглед прозаичен предмет, когато той е дело на визионер като дизайнера Бруно Мунари.

Вниманието към детайла е особено необходимо, когато музата на автора е жената. Изяществото на движенията, необходимостта от нежност, която да бъде както давана, така и получавана, поставят редица предизвикателства пред дизайнерите на бельо. Те трябва да създадат модели, които да дават усещане за свобода и неуязвимост на жената.

Образът на жената винаги е бил муза за артиста заради своята противоречивост – силна и решителна в един момент, жената е способна да покаже своята крехка същност и да разколебае създадената за нея представа така неусетно, че да остане енигма. Дамите се нуждаят от бельо, което отговаря на динамиката на техния характер; необходимо е дизайнерите да виждат не просто силуети, но цели палитри от емоции, за да усетят същността и “облекат” нея, а не тялото. Италианските дизайнерски къщи Lormar, Sielei и Leilieve въплъщават чувствеността на жената в красиви модели, които да допълват нейния характер. Нежни дантели, изчистени линии, пастелни цветове и загадъчни комбинации са само част от техните предложения, а прецизната изработка и качествените материи показват пътя към изящното. Изящество, което носи етикет “Made in Italy”.

 

Свързани статии