Цвят на годината 2019

Цветът на годината през 2019 е коралово

Институтът Pantone избра нюанса „жив корал“ за цвят на 2019 година, вдъхновен от застрашените коралови рифове и световните политически кризи. Нюансът има оранжева основа и е по-мек от пастелните варианти.

В изявление от Изследователския център по цветовете на Pantone се казва: „Трептящият и в същото време мек оттенък на „живия корал“ ни обкръжава с топлина и грижа, за да създаде комфорт и свежест в нашата постоянно променяща се среда“. „При всичко, което се случва сега, търсехме човечност, защото виждаме, че животът в интернет дехуманизира много неща“, добавя още вицепрезидента на Pantone Лори Пресман.

Компанията, известна с едноименната система за съответствие на цветовете, създава бои за модната и козметична индустрия, избирайки водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано, както и на прогнозите за бъдещ интерес.

Без съмнение Living Coral 16-1546 ще ни обгърне с топлина, ще ни накара да се чувстваме необикновено, ще имаме усещането, че плуваме в тюркоазени води.  Този цвят е подходящ за дами с всякакъв цвят на косата и тоналност на кожата. В интериора пък е един добър начин да добавим повече свежест и настроение.

Свързани статии

  • Познайте какво? Бански костюми GUESS 2017 😍Познайте какво? Бански костюми GUESS 2017 😍 Ако още не сте видели новата колекция бански костюми от GUESS за 2017, то непременно трябва да го направите. Страхотни кройки, материи, десени и изпълнение! Няколко […]
  • Водещите тенденции за бански през 2018Водещите тенденции за бански през 2018 Светът на модата през 2018 година показа, че е време за нещо различно с много елегантни, изтънчени дизайни и по-смели стилове бански. Традиционно в началото на пролетта […]